|
| Author |
Message |
AceMan
Site Admin

| Location: Dąbrowa Górnicza |
|
|
| 6.02.2010, 20:16 |
 |
 |
Arczi
Moderator

|
|
|
No nie podobało mi się. Dźwięki FX wydawały mi się bardzo sztuczne w wielu miejscach. Prawdpodobnie ludzie nie znający oryginalnego trailera mogą mieć inne zdanie. Ja jestem zauoczony oryginałem (kilka razy dziennie od jakiegoś czasu go sobie puszczam) i moim zdaniem nie udało Ci się nawet zbliżyć do niego.
Pozytywne jest jednak to, że ciągle coś tam skubiesz:).
"Dawno nie wyciągnąłem tyle satysfakcji z montażu."
Wydaje mi się, że ogólnie montaż trailerów sprawia satysfakcję. Nie traci się kilku miesięcy na montaż, a kilka dni, więc i nie masz już tak dość projektu, jak w porównaniu do kilkumiesięcznych prac. A poza tym łączenie obrazu pod dźwięki i lip synch też sprawiają satysfakcję, szczególnie jak wychodzą .
| 6.02.2010, 20:24 |
|
 |
CwaniakJohny

|
|
|
Z calym szacunkiem ale mnie tez sie nie podobalo.
Zabraklo mi zdecydowanie energi w tym amv. Wszystko bylo jakies takie niemrawe.
Jeden z przykladow:
1:48sek "We will fight" zupelnie nie pasuje, postac wyglada bardzo podekscytowana gdzie glos brzmi raczej jak panowie sobie przy herbatce rozmawiali (nie widzialem oryginalnego trailera)
Zabraklo mi emocji w tym dziele.
Swoja droga najlepszy trailer do Gurren Lagann to "300" trailer (amv)
I wydaje mi sie ze jest to jeden z najlepszych jaki dotychczas widzialem,jak nie najlepszy.
I widac w nim doskonale polaczenie dzwieku i obrazu do slow "We Will Stand and Fight" (to odnosnie twojego "we well fight").
Ale nie martw sie nadal masz we mnie swojego fana ;]
|
|
| 7.02.2010, 5:29 |
|
 |
Arczi
Moderator

|
|
| 7.02.2010, 15:32 |
|
 |
KreciQ

|
|
|
Powiem tak- AMV jest dobre. Jest to produkcja na przyzwoitym poziomie, jednakże nie ma w niej czegoś z oryginalnego trailera, tej epickości która się wydziela podczas jego oglądania. Brakuje tu solidnej dawki energii. Mniej więcej od 1:30 zabrakło mi porządnych shake'ów, flashów i dynamicznych zmian scen, które dopełniłyby tego trailera. Dodam jeszcze że te napisy które pojawiały się w międzyczasie były trochę za długie.
Ogólnie ładnie, ale brakuje w tym wszystkim duszy.
_________________ "Człowiek jest niczym iskra w ciemnościach...obyśmy wszyscy rozpromieniali ją wiecznym światłem" |
|
| 7.02.2010, 17:05 |
|
 |
Ber
|
|
|
Chodzą ploty po kwadracie, że jak się robi jakąś twórczość - niekoniecznie amv, to lepszym wyborem jest własna interpretacja danej piosenki albo jak tutaj dźwięku z trailera, a nie całkowite odwzorowywanie. W Spiral Effect'cie na każdym kroku wylewa się epickość, a jak pada "Shepard" to aż ciarki po mnie przechodzą.
 |
 |
Ogólnie ładnie, ale brakuje w tym wszystkim duszy. |
Odwrotnie, w całości jest dusza 
|
|
| 7.02.2010, 17:24 |
|
 |
Frezio

|
|
|
 |
 |
 |
 |
Ogólnie ładnie, ale brakuje w tym wszystkim duszy. |
Odwrotnie, w całości jest dusza Smile |
Ber x2:]
Według mnie ani nie brakuje emocji, ani ten trailer nie chowa się za np. "300". Wcześniej jakoś omijałem ten gatunek, oglądając tylko tyle, co należało, bo "polecili", po czym pliki lądowały w najgłębszych otchłaniach folderu czekając na domek z pajęczyny i posłanie z mchu. Ten klip przełamał tę niechęć i jako jedyny jest odpalany częściej niż inne(choć wprawdzie mam go dopiero od niedawna;)). Jest w nim to, co dotychczas znajdowałem tylko w innych gatunkach.
Co się tyczy mankamentu, o którym napisałem na orgu: "Shepard" po prostu nie brzmiał mi tak, jak to słyszę. Są bowiem jakieś szumy, jakby wołanie przez maskę, mikrofon etc. zaś w tamtej scenie pojawia się postać krzycząca, która nie wykorzystuje takich rzeczy, a nawet nie oddycha tak głęboko, co słyszę ;] Jakoś tak, o to mi mniej więcej chodziło.
Mimo wszystko: super, dotychczas najlepszy trailer i jedyny, który oglądam podobnie jak inne kategorie 
|
|
| 7.02.2010, 18:08 |
|
 |
-Heero-

|
|
|
Mnie sie podobalo moze nie zachwycilo ale pozostawilo bardzo przyjemne wrazenie. Dolaczam sie do dwoch opinii powyzej, twoj trailer ma dusze i mnie poruszyl. Gdyby to byl trailer tengena juz bym po niego chwycil. Swietna robota z tymi napisami Alcik no i fajnie ze cos nowego. Choc przyznam szczerze po twoim ostatnim amv, myslalem ze kolejne bedzie o wiele bardziej miazdzace. No ale tym co nam zaserwowales wcale sie nie zawiodlem.
OFF TOPIC:
Co do oryginalnego trailera to sorka Arczi ale jest nudny jak flaki z olejem i nie widze w nim nic epickiego. Przyznam sie wam szczerze i gotow jestem odebrac baty od fannow tego mass shitu, ze nie rozumiem napalenia sie mass ludzi na ta gre. Ogladalem gameplaye, trailery. To gra czy film ? Graficznie wymiata moze, ale fabularnie nie przedstawia absolutnie nic swierzego jesli chodzi o kanon sci-fi (jestem maniakiem filmowym widzialem bardzo duzo sci-fi, a jesli chodzi o gry, to dlaczego do cholery znowu jest motyw JEDNEGO czlowieka ratujacego swiat przed obcymi ? To przeciez jak Halo, jak The Ressisstance (gra na ps3 nie wiem czy dobrze napisalem), cholera przeciez ten sam motyw to nawet Duke 3D). A jesli chodzi o game play, jedyna swierza rzecza byl system dialogow, ciekawie zrobiony ale z drugiej strony dialogi czasami sztywne i sztuczne. A rozgrywka jak gears of war plus moze half-life2 (wiem zmyslam teraz, btw gearsy tez mi sie nasuwaja bardzo mocno ogladajac mass effecty). Ostatnio siegnalem po pare starych dobrych gier, i zdalem sobie sprawe ze kiedys ludzie wkladali wiecej serca w ich tworzenie a gry byly prawdziwym wyzwaniem. Mass effect (sadzac po gameplayu) ma cholernie prosta mechanike, malo w nim wyzwan a w wiekszosci to interaktywny film, i sorry dobrych filmow sci-fi jest od cholery. Chcecie dobra mindfuckowa gierke ktora jest wymagajaca i daje satysfakcje z jej przejscia zagrajcie w American Mcgee's Alice (rzucam ten tytul zeby daleko nie szukac). Wogole porducenci gier ida na cholerne latwizny ostatnimi czasy. W massie sa quick time events ? Pytam bo nie wiem. CD Project Red w nowym wiedzminie ma je wprowadzic, krew mnie zalewa jak se o tym przypomne (nie mowie tu ze wiedzim jest doskonaly, mechanika ustepuje Massowi, ale byl zwiezly, historia byla ciekawa i zaskakujaca, system toczenia fabuly i wplywow twoich decyzji na swiat zgrabnie zaprogramowany, no i przede wszystkim universum wiedzmina, mam cala sage, wiec wiadomo ). Ok koniec off topa o grach. Juz mi lepiej.
Alcik, bardzo dobra robota, czekam na kolejne 
|
|
| 8.02.2010, 10:51 |
|
 |
Arczi
Moderator

|
|
|
Wszystko zależy od gustów jak zawsze. Jednych jara Halo (nie rozumiem tego fenomenu), innych Battlefield, czy Modern Warfare (tego drugiego też fenomenu nie rozumiem), a jeszcze innych Starcraft, czy Dragon Age. Można by tak długo. Moim skromnym zdaniem Mass Effect zarówno jedynka jak i dwójka rządzą, a obecnie jest to najlepszy exclusive (tak, moim zdaniem mimo tego, że gra wyszła również na PC, to jest to dla mnie ciągle exc) na XBoxa.
I koniec z offtopem.
| 8.02.2010, 12:01 |
|
 |
osin90

| Location: Suwałki i okolice |
|
|
|
Fajne, lubię tą serię więc i innym wzrokiem patrzę na pracę. Miło się ogląda i porównując oryginalny trailer to wolę twój 
|
|
| 8.02.2010, 18:59 |
|
 |
Alt_z3

| Location: Brodnica/Gdańsk |
|
|
|
Troszkę po odpowiadam:
 |
 |
No nie podobało mi się. Dźwięki FX wydawały mi się bardzo sztuczne w wielu miejscach. |
Hmm mogły się wydawać sztuczne skoro tak dobrze znasz oryginał, ale osobiście uważam, że oddają to co się dzieje na ekranie. Nie chciałem wręcz kopiować wszystkiego tego co można zobaczyć na trialerze oryginalnym. Ehh no szkoda, że kolejny raz nie mogę Ci podpasować :wink:
 |
 |
1:48sek "We will fight" zupelnie nie pasuje, postac wyglada bardzo podekscytowana gdzie glos brzmi raczej jak panowie sobie przy herbatce rozmawiali (nie widzialem oryginalnego trailera)
Zabraklo mi emocji w tym dziele. |
CJ naprawdę tak to odczuwasz? ja mam w takim razie w 100% odwrotnie, dla mnie to jest mowa lidera, motywująca przed ostateczną walką. W sumie priorytetem przy tworzeniu było pokazanie właśnie emocji i na tym się skupiłem. No cóż nie każdemu się podpasuje.
 |
 |
Mniej więcej od 1:30 zabrakło mi porządnych shake'ów, flashów i dynamicznych zmian scen, które dopełniłyby tego trailera. |
Ja się kieruję taką zasadą - konsekwencja. Postanowiłem, że trailer ma być w sumie bez efektów, więc moim zdaniem głupotą byłoby w jednym miejscu ponakładać mnóstwo filtrów, które mogłyby wytrząsnąć widza z klimatu. Oryginalny trailer też nie ma efektów, a jednak czuję dreszcze podczas oglądania. Postanowiłem spróbować tutaj zrobić to samo, czyli odpowiednio wybierając sceny zbudować narastający klimat.
 |
 |
Odwrotnie, w całości jest dusza Smile |
hihi miłe :twisted:
 |
 |
Co się tyczy mankamentu, o którym napisałem na orgu: "Shepard" po prostu nie brzmiał mi tak, jak to słyszę. Są bowiem jakieś szumy, jakby wołanie przez maskę, mikrofon etc. zaś w tamtej scenie pojawia się postać krzycząca, która nie wykorzystuje takich rzeczy, a nawet nie oddycha tak głęboko, co słyszę ;] |
Rozumiem Twój punkt widzenia i w sumie się zgadzam. Owszem głos jest jakby słyszany w słuchawce komunikacyjnej głównego bohatera. Nie znalazłem takiej sceny w anime, więc w sumie wyobraziłem sobie, że tak jakby osoba która krzyczy jest w bazie oglądając przebieg walki, ale głos słyszy Simon z Gurrena-Laganna. Teoretycznie jest to nie do końca oczywiste, i rzeczywiście masz rację :)
Cieszę się, że ten trailer Ci się tak spodobał 8) .
 |
 |
...myslalem ze kolejne bedzie o wiele bardziej miazdzace. No ale tym co nam zaserwowales wcale sie nie zawiodlem. |
ahh no teoretycznie powinienem zrobić jakiś większy projekt, ale jak wspomniałem w opisie, pomysł spadł jak grom z jasnego nieba, a po 5 dniach miałem gotowy trailer. Kolejna praca powinna być poważniejsza.
Dziękuję zarówno za głosy krytyki, jak i pozytywne reakcje. Trzeba jakoś pokazać, że się jeszcze nie jest skamieliną.
pozdrawiam
|
|
| 8.02.2010, 22:46 |
|
 |
Der

| Location: Kraków jakby nie było |
|
|
|
koment na a-m-v.org 
_________________ I looked into your eyes, and saw a world that does not exist.
I looked into your eyes, and saw a world i wish i was in. |
|
| 9.02.2010, 0:14 |
|
 |
Michael

| Location: Kraina mlekiem i miodem płynąca :O |
|
|
|
j.w.
a co do oryginalnego trailera też mnie nie ruszył inie jest nudny jak flaki z olejem : P ale jest jaki jest as tematyka 1 bohater ratuje świat jest stara jak świat początki gier fpsowych doomy sie na tym bazowały wolfenstein,heretic i masa innych starych i nowych; P
jest tylko jedna różnica te stare zazwyczaj sa bardziej kreatywne taki duke pewnie jest lepszy od tego Dx i też wyszedł na xboxa z tego co jakiś czas temu czytałem Dx
nie wspominając o tym że tez ma misje w kosmosie! ; D
_________________ tl;dr |
|
| 9.02.2010, 0:21 |
|
 |
Schen

|
|
|
Niespecjalnie przepadam za trailerami, ale ten wyszedł Ci całkiem w miarę ;] Czasem dźwięki wydawały mi się brzmieć troszkę sztucznie bądź mi ich brakowało, ale gdy się rozkręcił oglądało się na prawdę miło ;>
_________________ "Jak wiele jeszcze krwi trzeba będzie przelać, nim to się skończy? A może to moja krew tym razem wsiąknie w tę ziemię...?"
"...Nie ma zwycięzców ani przegranych. Jeśli nie odejdziemy stąd żywi nic się już nie zacznie... Nic..." |
|
| 21.02.2010, 17:21 |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
| | |
|
© by AMV.com.pl. All rights reserved. Code & Design: AceMan, logo by: WiluS