Welcone on AMV.com.pl - the biggest polish AMV center!
Register or log in to get access to all features.
♦ Forum Menu
Search FAQ Memberlist Register Log in

♦ Site Menu
News Creators Videos
Nanami - Viva Forever

Reply to topic    AMV.com.pl Forum Index » Komentarze View previous topic
View next topic
Nanami - Viva Forever
Author Message
AceMan
Site Admin

Reply with quote

Strona klipu

31.01.2010, 0:45 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website lord_aceman 5144455 ICQ Number
IwaN

Reply with quote

Pojawiające się na początku napisy całkiem fajne z ciekawą, i co ważniejsze pasującą, czcionką. Muzyczka we wstępie też jakoś komponuje się z głównym podkładem. Pierwsze sceny dobrze dobrane z niezłym dopasowaniem. W sumie zmieniłbym chyba tylko ten bieg w 0:21- 0:26 (zwłaszcza 0:21- 0:23) na coś wolniejszego, albo go ciut spowolnił - ten fragment jest nieco za dynamiczny do spokojnego wstępu. Pochwalić tutaj mogę scenę z lecącym płatkiem (0:33-0:34), która ładnie wkomponowała się w krótką partię gitary. Stylizacja początkowych ujęć też wypada nieźle, chociaż akurat ten aspekt można by nieco bardziej przemyśleć i dopracować. Szkoda, że w kolejnej części, gdy poszczególne instrumenty bardziej się wybijają, nie jest to zaznaczone (chociaż mamy dalej lot płatka przy gitarze), jednak dobrane sceny (chociaż część jest spóźnionych) nawet dobrze komponują całość tak, że tych braków zbytnio się nie zauważa. Dalsza część AMV jest... ciekawa i nawet nieźle zmontowana, a i efekty użyte z umiarem i pewnym zamysłem (niestety nie do końca poprawnym, a niekiedy chyba nawet random'owym), chociaż to "uwypuklenie" na pierwszy rzut oka utwierdziły mnie w przekonaniu iż na brzegach ekranu pozostały jakieś śmieci Wink . Do istotnych minusów zaliczył bym sceny z ruchem warg, które nijak mają się do słów piosenki (chociaż może gdzieś tam są nieudolne próby synchronizacji). Mimo iż, użytego w AMV, anime to jego przekaz jest zrozumiały i bez trudu do mnie trafia. W omawianym projekcie widać sporo starań o urozmaicenie oraz zarys sprecyzowanej wizji całości )spójne otwarcie i zamknięcie - scena z zegarem). Tym czego zabrakło był pewien brak doświadczenia i kiepska jakość wideo (potęgowana przez użyte efekty). Widać jednak zapał i nakład włożonej pracy, co przy odrobinie wprawy oraz odpowiedniej wiedzy, może w przyszłości zaowocować całkiem fajnymi pracami.

Powodzenia w kolejnych AMV Cool ...
31.01.2010, 10:49 View user's profile Send private message Visit poster's website
Slova

Reply with quote

O, Nanami, dlaczego dopiero teraz? Klip widziałem wielokrotnie i dawno temu, a komentarze wypowiedziałem. Poza tym techniczne uwagi już zostały ujęte powyżej. Mimo wad, te wideo ma swój niepowtarzalny urok, piosenka strasznie przypadła mi do gustu i pomimo, iż nie znam tego anime, to bardzo pasuje klimatem do ukazanych scen. A te drobne, nic nieznaczące ryski nie mają dla mnie większego znaczenia, te AMV jest dobre takie, jakim jest, po prostu.

1.02.2010, 0:34 View user's profile Send private message Visit poster's website
Der

Reply with quote

Cóż... jak tutaj się rzadko pojawiam to czasami coś mnie przywieje - tym razem zdecydowanie to byl utwór, który jest dla mnie (jak i pewnie wielu osób) wyjątkowy. Viva Forever Spicetek... taka nostalgia jakaś... Smile

No i ściągłem klip, obejrzałem. Utwór, utworem, gorszy nie jest z biegiem lat i zachwyca. Klip. Niestety przeciętny, choć widać, że pracowałaś nad Nim, że starałas się coś stworzyć. To bardzo dużo. Podobały mi się neiktóre ujęcia (choćby sam początek przywołany przez IwaNa), gdzie naprawdę utrafiłaś z sceną do muzyki tworząc klimat. W momencie gdy używałaś ujęc z mangi odniosłem pewne istotne wrażenie. Ogólnie zrobiłaś coś ambitnego (wpletłaś mange) - to na plus, zrobiłaś to średnio (słąbo się zgrywa, mała dynamika), ale co istotne, ten kwadrat i kółko latające wokół (co pewnie nei było do końca zamierzone) przypomniało mi kostke, w której były zamknięte Spicetki w oryginalnym teledysku. I było to w jakiś sposób miłe, klimatyczne.

Efekty trochę źle dobrane, może wręcz wrzucone na chybił trafił. Cóż. Coś zostało stworzone, zabrakło jednak jeszcze sporo drogi to zrobienia tego czymś bardzo dobrym. Ale widać starania, więc powodzenia na przyszłość. Smile

8.02.2010, 14:20 View user's profile Send private message Send e-mail 11309137
Schen

Reply with quote

Hmm, muszę przyznać, że mi się spodobało Smile Pewnie spora zasługa utworu, ale też nie tylko, udało Ci się wytworzyć bardzo miły, przyjemny i taki lekki klimat. Co prawda jakość jest niespecjalna, sporo lipflapów, efekty czasem troszkę dziwne, ale ogólnie całość w moim odczuciu jest bardziej pozytywna Smile
Powodzenia przy dalszych pracach, bo mam nadzieję, że będą takowe Smile

21.02.2010, 17:05 View user's profile Send private message 3561905
Reply to topic    AMV.com.pl Forum Index » Komentarze All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

Jump to: 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

© by AMV.com.pl. All rights reserved.
Code & Design: AceMan, logo by: WiluS