|
| Który program polecasz? |
| Sony Vegas |
|
56% |
[ 22 ] |
| Adobe Premiere |
|
30% |
[ 12 ] |
| Windows Movie Maker |
|
7% |
[ 3 ] |
| Inny ... |
|
5% |
[ 2 ] |
|
| Total Votes : 39 |
|
| Author |
Message |
qraq_pk

|
|
|
nevermind
pobawiłem się i jestem zachwycony
Podoba mi się możliwość obejrzenia działania efektów/przejsc na bieżąco w podglądzie.
Otrzymanie kilku okien z różnymi scenami latających po ekranie to kwestia chwilki nauki.
Przejrzałem tylko guide z linku powyżej i wystarczyło.
Nie odstrasza tak jak after effects i pewnie też nie posiada takich możliwości, ale mi starcza.
|
|
| 19.07.2007, 20:35 |
|
 |
Arczi
Moderator

|
|
|
 |
 |
nevermind
pobawiłem się i jestem zachwycony
Podoba mi się możliwość obejrzenia działania efektów/przejsc na bieżąco w podglądzie.
Otrzymanie kilku okien z różnymi scenami latających po ekranie to kwestia chwilki nauki.
Przejrzałem tylko guide z linku powyżej i wystarczyło.
Nie odstrasza tak jak after effects i pewnie też nie posiada takich możliwości, ale mi starcza. |
Wbrew pozorom, przejrzalem calego tutka i potrafi naprawde wiele. O wiele wiecej niz Premiere.
Maski , spokojnie mozna wycinac postacie, jak w AE, Parent jest, Compositing, Fractal NOsiy, Cropping dobry, 3D. Nie ma moze z tych opcji tak wiele mozliwosci niz AE, ale nie zmienia to faktu, ze Premiera ostro bije. No i jest szybszy:D
|
|
| 19.07.2007, 21:54 |
|
 |
yps82

|
|
|
jak mozna dostac namiary na tego tutoriala
| 20.07.2007, 3:39 |
|
 |
inCluDe

|
|
|
Ja uzywam sony vegas od 4 lat. Co prawda efektow nie wydac bo zrobilem zaledwie 2 amv ale wczesniej pare fragmovie robilem :Q i dobrze znam program. Pomyslu na amv nie mam niestety xD.
Ale vegas ma bardzo duze mozliwosci. Polecam.
|
|
| 20.07.2007, 9:53 |
|
 |
Uziel

|
|
|
Ja z kolei zacząłem edycję dwa lata temu od Adobe Premiere 6.0 i Adobe After Effects 5.0 (?), szybko przeskoczyłem na Adobe Premiere Pro i wyższe AE, z tego pierwszego wycisnąłem ostatnie soki i już nic ciekawego w nim nie znajduję, zaś z AE nie da się wycisnąć wszystkiego, ale radzę sobie bardzo dobrze.. AE to czysty imaginator, którego możliwości są zależne od wyobraźni kreatora, dosłownie nieograniczona ilość opcji..
Zaznaczyłem odpowiedź 'inne', bowiem brakowało mi Adobe After Effects'a w odpowiedziach no, ale fakt AE to nie tyle wideo edytor co kreator efektów i uzupełniacz do edycji w AP(pro). Najprawdopodobniej Vegas jest lepszy od osamotnionego w boju Premiera (pro), lecz z AE nie może się równać.. kompletnie.
_________________ Hejże ha. |
|
| 30.07.2007, 15:38 |
|
 |
Ichini

|
|
|
Ja dopiero będę zaczynał pracę właśnie na vegasie.Premiera niestety nie mogę mieć bo mój procek nie obsługuje SSE2.Mam nadzieję że to co piszecie jest prawdą i będę mógł coś fajnego stworzyć na nim.
|
|
| 30.09.2007, 23:42 |
|
 |
Arczi
Moderator

|
|
|
 |
 |
Ja dopiero będę zaczynał pracę właśnie na vegasie.Premiera niestety nie mogę mieć bo mój procek nie obsługuje SSE2.Mam nadzieję że to co piszecie jest prawdą i będę mógł coś fajnego stworzyć na nim. |
Premiere 6,5 czy Pr0 1,5 spokojnie Ci beda dzialaly
|
|
| 1.10.2007, 8:35 |
|
 |
Raiven
|
|
|
Odświeżam temat, gdyż jest nieco stary, a programy się rozwijają .
Premiere CS4 czy Vegas 8? Prosiłbym o konkretne argumenty za i przeciw dla jednego i drugiego programu. Pod uwagę można brać, że After Effect CS4 oraz Photoshop CS4 również jest pod ręką .
Pozdro
_________________ ... |
|
| 11.02.2009, 23:57 |
|
 |
Arczi
Moderator

|
|
|
 |
 |
Odświeżam temat, gdyż jest nieco stary, a programy się rozwijają .
Premiere CS4 czy Vegas 8? Prosiłbym o konkretne argumenty za i przeciw dla jednego i drugiego programu. Pod uwagę można brać, że After Effect CS4 oraz Photoshop CS4 również jest pod ręką .
Pozdro |
Sam używam CS4, więc poleciłbym właśnie tą serię. Mówię serię, bo wreszcie można jednocześnie montować w Premierze i na żywca w tym samym czasie edytować w AE CS4. Dla mnie to ogromne uproszczenie i przyjemność pracy. Poza tym poprawili po wersji cs3 rendering. Jedynym minusem są wymagania. Jeśli masz słabszy sprzęt, to lepiej pracować przy Vegasie.
Reasumując jednak, oba programy są świetne, warte uwagi. Oba mają plusy i minusy.
|
|
| 12.02.2009, 0:30 |
|
 |
Raiven
|
|
|
E2180 2ghz@3ghz, 2gb ramu, 9600gso - powinno w miarę udźwignąć .
_________________ ... |
|
| 12.02.2009, 0:42 |
|
 |
Arczi
Moderator

|
|
|
 |
 |
E2180 2ghz@3ghz, 2gb ramu, 9600gso - powinno w miarę udźwignąć . |
Jeśli nie masz Visty, to tak:>
|
|
| 12.02.2009, 0:45 |
|
 |
Raiven
|
|
|
vista... pls... ja chce korzystać z oprogramowania, a nie tylko podziwiać instalacje. Jeżeli już mam nowszą wersję Win zainstalować, to będzie to wersja 7... o ile ją dopracują, a twórcy oprogramowania nie przysną.
_________________ ... |
|
| 12.02.2009, 0:48 |
|
 |
Raiven
|
|
|
Odświeżam. Czy ktoś ma porównanie vegasa 8 i 9? Używam tego pierwszego i nie za wielu dobrych rzeczy słyszałem o tym drugim, czy słusznie? Jak u niego z obsługą 64 bitowego systemu i obsługą wielu jąderkowych CPU oraz wykorzystaniem mocy GPU? Podchodzą pod niego starsze pluginy? Znalazłem na necie wersję 8.1, która właśnie dla 64 bitów została zaprojektowana, ale mojego pluginu Magic Bullet nie łyka, a tego nie przełknę .
_________________ ... |
|
| 1.03.2010, 3:03 |
|
 |
Slova

|
|
|
O wiele dłuższe czasy wczytywania projektów w 9. Ponadto pluginy do ósemki nie działają, projekty także nie są kompatybilne. Ogólnie nie odczułem wielkich zmian miedzy nimi, w ósemce jakoś wygodniej mi się pracowało.
_________________ Nieugięty Twórca Teledysków Dawn of War |
|
| 1.03.2010, 9:49 |
|
 |
Pain_God
|
|
|
Nie wiem co ten WMM tu robi... Już Paint w grafice jest lepszy od WMM w montażu... 
|
|
| 3.03.2010, 18:14 |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
| | |
|
© by AMV.com.pl. All rights reserved. Code & Design: AceMan, logo by: WiluS